Et boxsæt med gamle danske film er perfekt, når børnebørnene kommer på besøg

30 august 2021
Emilie Ann Jacobsen

Selvom du sikkert elsker at lege med børnebørnene, når de kommer på besøg, kan det også være rart at få en pause fra dem på et tidspunkt. En pause, hvor I kan slappe af sammen. Der kan det være oplagt, at du køber nogle film, som I kan se sammen. Er du ikke så meget til at sidde og se tegnefilm med børnebørnene, kan det være en god ide, at du køber nogle gamle danske film, som I kan se sammen. Du behøver ikke at oversætte for børnene, da de jo kan forstå sproget, og handlingen er typisk så ligetil, at børnebørnene ikke vil have noget problem med at følge med. 

Et sted, hvor du finder et stort udvalg af film, er på webshoppen moviezoo.dk. Der kan du både købe filmene enkeltvis og i boxsæt. Det giver dig mulighed for at få enten seks eller ti gode film på en gang. Et boxsæt er altså en oplagt mulighed for at få mange film på en gang. 

Filmtid kan også være kvalitetstid

Måske synes du, at børn i dag sidder nok foran en skærm. Det er bedre for dem, at de kommer ud at lege i den friske luft. Men når I ser film sammen, kan det jo også være en form for kvalitetstid. Dels giver det dig mulighed for at sidde med børnebørnene rundt om dig, dels kan I tale om det, der sker i filmene.

Selvom gamle danske film ofte er lige til i forhold til handlingen, kan der være meget I kan tale om. Det kan for eksempel være, at folks tøj er anderledes, at de bor anderledes, og at bilerne ser anderledes ud end i dag. I kan også tale om, hvordan det mon var at være barn dengang. At se film med børnebørnene kan altså føre mange gode snakke med sig.