Få udvidet din vide om CTS anlæg

Få udvidet din vide om CTS anlæg

Vi starter helt til bunds om at forklare dig om, hvad et CTS anlæg er for noget, og hvad det skal gøre godt for.

Dette er ikke en artikel for øvede om, hvad et CTS-anlæg og CTS generelt går ud på, selvom overskriften kunne lægge op til det; men med det samme, man lærer noget nyt helt fra bunden, kan man jo tale om, at man lærer noget nyt – og det gælder i dette tilfælde med CTS.

Når vi så skal til at forklare dig, hvad det går ud på, så må du – specielt hvis din viden på området, helt fair, er nul – ikke blive forskrækket, for ved første læsning kan det måske lyde som noget dystopisk noget, som mange forfattere gennem tiden har advaret os mod.

Men som noget meget atypisk i disse tider så drejer det sig faktisk ikke om en forkortelse af noget på engelsk: denne gang er der tale om noget ganske almindeligt dansk.

For C.T.S. står for “Central Tilstandskontrol og Styring”, men når du så gransker de forskellige ord, så lugtet det jo lidt af kontrol på den måde, hvor man bliver overvåget fra indgang til udgang med, hvad man laver – og det bryde de færreste af os jo om, også selvom man er et offentligt sted eller på en arbejdsplads.

Men det drejer sig faktisk ikke om at overvåge folk specifikt, det handler om, at man kan holde øje med, hvad der sker i alle lokaler i en bygning på samme tid, hvilket er praktisk, hvis der især er tale om et større område af en bygning med mange rum.

Forestil dig for eksempel, at nogle i lokalerne får et ildebfindende, så kan man hurtigt lokalisere, hvor problemet er, og hvor man skal sætte ind.

Eller hvis der sker et slagsmål eller indbrud, så kan man også hurtigt indskrænke området.