Find din maler online

29 december 2020
Camilla Skøtt

Tro det eller ej, men internettet er kommet for at blive… og hvis du leder efter en maler, er det store vide web faktisk det bedste sted at begynde. Men du skal bruge din kritiske sans.

At søge informationer på nettet er ikke helt så let, som at gå på biblioteket og låne en bog om et emne. Denne bog er ofte valideret af andre på forhånd – alternativt ville den ikke befinde sig på biblioteket – mens alle de informationer, du kan finde på nettet kan være både sande og usande eller noget derimellem. 

Det betyder, at du skal have din kritiske sans med dig, når du leder efter en maler (eller en hvilken som helst anden håndværker, for den sags skyld). Der er to ting, du med fordel kan holde for øje – læs med efter billedet.

Sådan søger du håndværkere på nettet

For det første er det en god idé at huske, at de virksomheder, der ligger øverst på Google, ikke nødvendigvis er de bedste. Det er bare dem, der har haft flest markedsføringskroner at gøre godt med. Dermed ikke sagt, at det er de ringeste heller – det kan sagtens være, at det faktisk er den bedste maler, der ligger øverst.

Når du klikker dig forbi de respektive maleres hjemmesider, så dan dig et indtryk af, hvor professionelle de lader til at være. Er der brugt tid og energi på at beskrive ydelserne fornuftigt, kan du finde billeder og referencer – og er virksomheden registreret i Danmark?

Derudover kan du med fordel tage et kig på Trustpilot for at se, hvilke oplevelser tidligere kunder har med de malere, du har i kikkerten. Selvom det ikke er altafgørende, at anbefalingerne på siden er gode, så er det alligevel en fin indikator – hvis den generelle stemning er negativ, bør du nok finde en anden maler.