Guide til en overdækket terrasse

08 juni 2020
Cecilie Mortensen

Hvis du går og drømmer om at få en overdækket terrasse, så er der flere ting, du skal være opmærksom på. Og for at hjælpe dig bedst muligt på vej, så kan du læse med her. 

En overdækket terrasse kan være det perfekte valg, især når man ser på det danske vejr. Det gør det nemmere at kunne bruge sin terrasse året rundt, og man kan nyde sine udendørsarealer til fulde. Der er dog flere ting, som du skal have styr på, før du kan få en overdækket terrasse. 

Hvad du skal huske ved en overdækket terrasse

Der er forskellige regler for den konstruktion, som skal laves. Og rent faktisk så skal du være opmærksom på, at der i nogle tilfælde skal søges om byggetilladelse. Det gælder som regel, hvis overdækket skal være over et areal, som er x-antal kvadratmeter. Læs derfor gerne op på de regler, som er for din specifikke kommune. 

Næste skridt er også, at din kommunes bygnings- og boligregister kan opdateres på det, der er lavet hos dig. Det er typisk noget, de tager et gebyr for.

Som det sidste skal du også være opmærksom på den tilladte byggeprocent. For parcelhuse må der bygges op til 30 % af grundens areal – for sommerhuse er grænsen 15 %. 

Alle disse ting er også nogle, som et professionelt firma kender mere til. Derfor kan det være rigtig godt givet ud, når du hyrer et firma til at lave arbejdet for dig. Det kan nemlig spare dig for en del tid med at undersøge de praktiske ting, som du også skal have styr på. 

Når du hyrer hjælp til at lave en overdækket terrasse, så kan du bare læne dig tilbage. Du får lige præcis den rådgivning og vejledning, som du kunne ønske dig. Og så behøver du heller ikke selv stå med det hårde arbejde. Kom godt fra start her: https://www.kun-terrasser.dk/overdaekket-traeterrasse