Nogle gyldne regler for hundehalsbånd

22 juni 2021
Lykke Holzmann Søby

Den første gyldne regel for et hundehalsbånd er, at du skal kunne putte to fingre under det, ellers er det for løst eller for stramt.

Typer af hundehalsbånd

Der er mange forskellige typer hundehalsbånd. De mest almindelige materialer til fremstilling af halsbånd er:

Læder
Kunstlæder
Ruskind
Nylon
Nylonblandinger
Lærred
Metal kæder

Spænderne er normalt lavet af metal, men hundehalsbånd, der klikker sammen, har ofte en plastik-klik. Et hundehalsbånd er kun så god som lukningen, der holder det sammen, så kig efter en metallås i stedet for plastik. Hvis din hund er tilbøjelig til at springe højt over hegn, lege i skoven eller lege vildt, kan du få brug for et hundehalsbånd med en lås, der åbner automatisk.

Hvad skal halsbåndet bruges til?

Inden du begynder din søgning, skal du indsnævre muligheden to eller tre typer af hundehalsbånd. Gå først efter funktion.

Hvorfor har du brug for et hundehalsbånd, og hvilket formål skal det tjene? Hvis du har en mellemstor hund, vil et almindeligt halsbånd sandsynligvis være tilstrækkeligt.

Vælg det rigtige materiale

Overvej derefter materialet, som hundehalsbåndet er fremstillet af. Hvis din hund bliver meget snavset og / eller elsker at lege i vand, vil nylon være det letteste at vedligeholde end mange andre typer materiale.

Det rigtige til hvalpe

Når du handler efter et hvalpehundehalsbånd, skal du vælge et, der er smalt og let. Husk, at hvalpen sandsynligvis ikke er vant til at bære noget rundt om halsen, så den kan synes at et hundehalsbånd er irriterende i starten. Hvis hundehalsbåndet er lille og let, vil hvalpen sandsynligvis hurtigere acceptere det.

Husk at hvalpen vokser

Du skal også tænke på vækst, når du skal finde et hundehalsbånd til din hvalp. Hvalpe vokser hurtigt, især store hunderacer. Modstå fristelsen til at købe en lang, tung hundehalsbånd til din lille hvalp. Du skal være sikker på, at du ikke behøver at udskifte det så ofte, men at samtidig er behageligt for hvalpen at have på.