Sådan vælger du det perfekte smykke at give i gave

11 februar 2019
Emilie Ann Jacobsen
Sådan vælger du det perfekte smykke at give i gave

Når du gerne vil give en personlig gave, er det altid en god ide for dig at overveje at give et smykke. Det er en meget smuk form for gave, som modtageren kan have glæde af i mange år fremover. Det er derfor en oplagt mulighed for dig, ikke mindst til større begivenheder som konfirmation, studenterfest og rund fødselsdag. 

Men hvordan finder du lige det rigtige smykke til modtageren? Vi kommer med tre gode råd til dig her for, at du kan vælge det helt rette. Vi har fået inspiration fra webshoppen Smykkedillen, hvor de forhandler en lang række af smukke smykker. 

1. Halskæder, ørenringe, fingerringe eller noget helt fjerde?

Først og fremmest er det en god ide, at du tænker over, hvilken form for smykker, som den der skal have dem, foretrækker. De fleste har en forkærlighed for en eller flere former for smykker, mens de ikke så godt kan lide andre. Nogle foretrækker for eksempel at gå med halskæde, mens andre bedre kan lide at gå med armbånd. 

2. Hvilken form for metal?

Du bør også altid tænke over, hvilken form for metal der vil være god til modtageren af gaven. Du bør først og fremmest se på, hvilken form for metal de foretrækker nu. Sølv eller guld? Derudover kan du også se på, hvad der vil passe til dem. Folk, der har en varm hudtone, ser bedst ud med guldsmykker, mens folk med en kold hudtone ser bedst ud med sølvsmykker. 

3. Simpelt eller ekstravagant?

Derudover skal du selvfølgelig også se på stilen af smykkerne. Nogle kan godt lide, at smykkerne er store og tiltrækker meget opmærksomhed. Andre foretrækker mere simple smykker. Er det smykker, der skal bruges til fest, kan du altid gå med nogle, der er lidt mere ekstravagante, da der jo gerne må blive lagt ekstra mærke til en til en fest.